De Hårde Døre

De Hårde Døre 

Vort modersmål er stadig spillevende og relevant i musikken. Det beviser bands som De Høje Hæle, Sonja Hald og The Minds of 99 dagligt – og endda på tværs af genrer. Nu melder De Hårde Døre sig også på grønsværen med deres varmblodige og lethjertede tilhvæsning af gammeldags, 60’er-pigtråd til en mere moderne, punket kant – altsammen selvfølgelig på klingende dansk.

De Hårde Døre er et sært navn til et band – og også et, der er så mærkeligt, at det kræver en forklaring: Bandet rumsterede længe i den danske undergrund under navnet The Hors d’Oeuvres. Da denne tidligere inkarnation efter tre album raslede fra hinanden, skulle der mere til end blot en udskftning på trommeslagertaburetten. Den hårde, tunge ørkenrock måtte vige for en mere legende og skramlet tilgang til sangskrivningen, engelsk blev byttet til dansk og det svære alias blev smidt på porten til fordel for et kærligt “undersat” kælenavn.

Samtlige sange på debutalbummet ‘Piller til folket’ er indspillet på én enkelt smuk forårsdag, og den smittende umiddelbarhed og spontanitet er tydelig i resultatet. Jovist: Det kan godt være, at der mangler en tand hist og her i både over- og undermunds elfenbensstakit, men de gedigne sange smiler til én som en fordrukken, flækket træsko, og det er, hovedet på blokken, svært ikke at lade sig charmere og afvæbne af Lasse Jonssons (stik) piller til folket, til hykleriet, til den stressende hverdag, mange danskere frister og ikke mindst sig selv. De Hårde Døre tager nemlig mindst af alt sig selv særligt alvorligt. Det selvironiske glimt i øjet er lige så fasttømret et element i bandets musik som den rock’n’roll-djævel, der begærligt snapper firkløveret i haserne på numre som ‘I.T.T.A.S.S.T’, ‘Tør røven’ og ‘Der var den igen’, men der er også plads til eftertænksomhed på ‘Ta’ et standpunkt’ og ikke mindst albummets lukker ‘Hver 7. dag’. ‘Piller til folket’ bor helst i din pladesamling et sted mellem Steppeulvene og The Presidents of the United States of America.

De Hårde Døre kan opleves live til en release-koncert den 3. september på DROP-INN i København.

De Hårde Døre er 

Lasse Jonsson > Sang, guitar
Brian Dyrby > Guitar, kor
Steffen Kruchov > Bas, kor, sang
Morten Schibsbye > Trommer, kor

dhd_ptf_digi_2400x2400px