En Helt Almindelig Dansker

EHAD jpg

– et konceptalbum på besøg i hverdagslivet 

Omfangsrigt beskrevet af Knausgaard, grundigt behandlet på briksen hos Brinkmann, markant understreget af Møllehave og smukt besunget af Benny Andersen; hverdagen og det almindelige liv. 

I en tid hvor det grå og kedelige retoucheres kraftigt, de flygtige og hurtige succeser jages mens frygt for pandemier og trummerummer vokser, bør der opstå en modvægt. Måske ligefrem en modbevægelse. “Man skal lære at elske det grå og kedelige, det er det vi lever af” skriver Johannes Møllehave. Og lige præcis dét er ambitionen med dette album. 

Godt gemt af Coronaens kulturudviskende hinde er 13 sange blevet til. Ikke uden påvirkning men dog uden skelen til sygdommen som forhåbentlig bliver et støvkorn i tiden. 13 sange om en helt almindelig danskers luner, humørsvingninger, behov, rutiner, gode og dårlige vaner, strøtanker, lommefilosofier mv. Uden sammenligning i øvrigt, men inspireret af Benny Andersens viser om Svante. Som gennemgående tema er den manglende evne til at perspektivere eget liv og egne kampe op mod de egentlige udfordringer mennesket knokler med. Som eksempel er flere sange om navlepilleri blevet til mens verden har kæmpet med (og mod) pandemi, præsidenter og poler der smelter. 

Lasse Jonsson som står bag sangskrivningen, indspilningen, mikrofonen og en betragtelig portion instrumenter på albummet har tidligere udgivet egen musik med The Hors d’Oeuvres og De Hårde Døre samt som medlem af det nu seks mand høje Tyrants & Kings. Sangene er skrevet over en treårig periode hvoraf det sidste år tvang indspilningerne hjem i eget øvelokale pga den omtalte verdensomspændende tilstand. 

Mixet er skarpt skruet sammen af Dennis Kasten (Tyrants & Kings).Sangenes musikalske udtryk spænder ganske vidt i kraft af Lasse Jonssons mangeartede inspirationskilder og instrumentale færdigheder. Der er således gennemgående klange fra skæve strengeinstrumenter fra flere verdenshjørner iblandet guitarer af alle slags samt, trommer, bas og blæs fra Hårde Døre og Hors d’Oeuvres medlemmer samt tangenter, cello, sang, kor, percussion mv trakteret af dygtige musikalske legekammerater. Lars Trier (Røde Mor) bidrager med klassisk guitar solo på albummets åbningssang.

Forestillinger på Fyn og Jylland pålægges  transportudgifter. Ring eller skriv og hør nærmere.

lmjonsson@yahoo.dk

tlf. 26186602